dissabte, 7 de març del 2015

Les primeres Empordaneses

Ophrys Forestieri

Aquesta és una de les orquídies més primerenques de casa nostra, en aquest cas en un dels seus terrenys predilectes, acompanyada per un llit de farigola, i a l'ombra dels pins. 

Avui arran de fosc he anat a donar un tomb i he pogut fer-lis les primeres fotos de la temporada. 



4 comentaris:

  1. Ja surten, ja surten!

    Es una bona noticia. Realment cada any s'ha d'estar al tanto de la climatologia perquè això pot fer avançar o endarrerir la floració.
    Imagino que has utilitzat diafragmens molt oberts i a més ara vas amb una full frame per la qual cosa aquest fons desenfocat però no homgeni em fan pensar que estaven molt a prop d'altres herbes i branquetes darrera seu.
    La nitidesa y coloració de la "flor" és magnífica. Les imatges també, evidentment però jo sempre he pecat de ser més de primers plans tancats. Segur que en tens d'aquests!

    Bona feina, aquestes son les primeres de moltes fotografies aquesta temporada, segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament , s'ha d'estar molt alerta a la climatologia, ja que cada any canvien les dates de floració i certament estan fetes amb diafragmes molt oberts. 2.8, i a una velocitat molt lenta ja que era entrada de fosc, pràcticament les 7 de la tarda cosa que dificulta bastant ja que la mica d'aire acava movent les flors. La segona per exemple estirant l'ISO fins a 1250 . I com be sabeu, soc batant amic del "Photoshop" natural, és a dir netejar el voltant de petits elements que embrutin la foto, pero en aquest cas si la planta creix envoltada de farigola no es tracta de destrossar el medi que l'envolta, per obtenir la foto, el primer es el primer.

      Elimina
  2. Le Ophris són molt matineres, aques hivern com que més i menys hi hagut una mica d'aigua esperem que sigui molt millor que l'any passat. Molt guapes i que hi hagi molta sort ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament Eduard, les ophrys, al ser una de les families d'orquídies més abundants al nostre país tenim la sort de disfrutar desde les més primerenques , fins a molt tardanes.

      Elimina