diumenge, 14 de juny del 2015

VIA LÀCTEA A CAP NORFEU

Via Làctea a Cap Norfeu

La setmana passada amb una colla d'amics vàrem decidir pujar a Norfeu a fer la via làctea ja que a l'estiu és l'època que podem disfrutar-la a casa nostra. Quadrar agendes no es fàcil i evidentment el dia escollit no prometia gens, núvols tota la tarda i un ambient gens net ,però vam decidir pujar igual i passades les 12 de la nit com teniem previst la V.L. la vàrem tenir situada sobre la Torre de Norfeu. Amb alguns núvols però sempre és un espectacle poder disfrutar d'aquest espectacle i adonar-nos de lo petits que som.


La imatge que tenia en ment era una panoràmica en la que es podes veure l'arc de la via làctea sencer sobre la Torre de Norfeu però la diferència de llums entre la tormenta que hi havia a França ( La que més tard va descarregar sobre l'Empordà ) que provocava llum blanca i la contaminació lumínica de Roses reflexada als núvols de color groguenc, hem donava una incoherència de llums per això vaig decidir processar-la en B&N i el resultat el vaig trobar prou interessant. 


Un parell d'imatges més de la via làctea en format vertical que les trobo suficientment interessants com per ensenyarvos-les.



En aquesta imatge podem veure com la via làctea emergia de la tormenta que descàrregava sobre França . 


Quan fas aquest típus de fotografía t'adones del que passa al cel de casa nostra, en un moment determinat ni més ni menys que 5 avions apareixen a la imatge, cosa que fa adonar-nos de a la velocitat en que vivim, encara que tu estiguis inmers en un relax impresionant observant el cel. 


Com no podia ser d'una altra manera per acavar un parell d'imatges de divertimento, com no podia ser d'una altra manera també vàrem fer el "friki" fent retrats sota la V.L. o il.luminant el cel. 









4 comentaris:

  1. De totes les fotos que em poses em quedo amb les 2 primeres sens dubte. La segona potser que tingui aquesta incongruència de llums ens color però en B/N fa molta i molta patxoca.
    Respecte al WB (balanç de blancs) aquest "tungstè" (pensò que és aquest el que tens posat, uns 3200 K) em fa un blau un pel elèctric que en un principi m'agradava però no sé si se li podrien baixar una mica els blaus o pujar la temperatura de color a 3600 o 3800 K per a que quedi més dissimulat. És qüestió de gustos naturalment.

    Amb la llanterna estaves fent senyals a algun OVNI? O potser emulaves al sabre làser de la guerra de les galàxies?

    Bones fotos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment una bona experiència i una gran dificultat el rawelat d'aquetes imatges, si et passes de fred els blaus queden elèctrics i al voltant dels 3800 kv, que es com s'aconsella processar la Vl. queden d'un color "brutot" , tindrem que seguir experimentant.

      salu.t

      Elimina
  2. Molt bon treball. A part d avions ens adonem de la quantitat de llum que hi ha a casa nostra.

    ResponElimina