dijous, 9 de juliol del 2015

FLOR DE NEU

EDELWEISS 

FLOR DE NEU 

   Amb la calor d'aquests útlims dies m'ha vingut de gust publicar una entrada sobre aquesta petita maravella. No és altra que la Leontopodium alpinum , coneguda com a Edelweiss o flor de neu. 

Una planta greument amenaçada i protegida a casa nostra, que és localitza en molts pocs indrets del nostre territori i a una considerable altura. 

La llegenda fa d'aquesta, una planta molt especial. 

A aquesta flor, que és la flor nacional de suïssa és considerada un símbol de valor i coratge.
La llegenda més estesa és que els homes per demostrar que estaven enamorats havien de pujar a les muntanyes a buscar una i lliurar a la seva estimada, recordar que el més normal és que estiguessin a uns 2.000 metres d'alçada ...
També s'explica que va prendre el seu color de la lluna i que és capaç de fugir dels esforços dels homes que la persegueixen. Aquesta flor representa l'amor etern i el seu nom significa "noblesa blanca".
                                                          font: www.florsdecatalunya.cat
A la zona on vàrem anar era realment un espectacle, amb unes vistes realment molt espectaculars del Berguedà i crec que la imatge que encapçala aquesta entrada la fa prou especial, tant per el que representa aquesta mítica flor com per un dels icones d'aquesta bonica comarca. 
Realment va ser molt difícil trobar aquest enquadrament el vaig imaginar al veure una foto d'un company a la pantalleta de la càmera en la que hi apareixia una flor de neu i un tros de muntanya de fons. l'hii vaig comentar, seria genial posarla al vell mitg dels dos pics del  Pedraforca . Quan ja marxavem vàrem baixar per un altre angle de la muntanya i en un sortint de la montanya i havia aquesta preciositat. Vaig  haver d'expremer el màxim el diafragma, f32 ( mai havia fet una foto a aquesta obertura ) de la càmera per treure una profunditat de camp suficient per que es reconegues el que volia plasmar. Per la perillositat de l'indret encara estic prou content del resultat tot i que no era la idea original, ( cosa que vaig provar) pero la diferencia de plans feia que el resultat no fos satisfactori.
Nomes desitjar-vos que passu aquesta calor com millor pogueu. 

Pocs moments abans de fer la primera imatge baixant pel mitg del bosc un petit raig de llum il.luminava aquesta petita maravella i no vaig poder estar-me d'inmortalitzar-la .


2 comentaris:

 1. Una flor molt curiosa. De fet jo pensava que en les nostres latituds no es trobava i fins i tot havies de pujar bastant cap a Noruega o Finlandia... però no, en porques setmanes és la segona vegada que llegeixo que es troba per les nostres contrades.. bé, per les nostres no, (i penso que tots dos heu anat a localitzacions diferents).

  Una bona notícia que en tinguem i millor encara que siguem capaços de conservar-la.

  En quant a fotografia m'agrada molt la tercera opció que ens mostres tot i que no sé si era gaire complicat obtenir una mica més de textura (em sembla molt interessant en aquesta planta).

  ResponElimina
  Respostes
  1. Realment a casa nostra i tenim moltes vegades molt més del que ens pensem, referent al tema de la textura, si que m'hauria agrada treure-li una mica més però la veritat l'hora del dia no acompanyava i tampoc l'estat de les plantes ja una mica avançades , l'any que bé haure de tornar-hi a millorar els resultats d'aquest any.

   salut.

   Elimina