dimarts, 30 de juny del 2015

COEGLOSSUM VIRIDE

Coeglossum Viride 

Avui toca parlar d'una petita orquídia molt escassa a casa nostra, per això esta inclosa en el catàleg de flora protegida. És de les que anomenem de punt vermell.

Estem parlant del coeglossum viride , o orquis verd, una petita planta les que vaig fotografiar de no més de 10 cm, que son realment difícils de veure al mitg de l'altra herba per la seva poca vistositat. No és que siguin molt atractives o molt espectaculars pero tenen el seu encant. Al apropar-te, algunes de les plantes presenten uns labels d'un color vermellòs que les fan prou vistoses. Els pol.linis sempre m'han fet pensar en els ulls d'una careta prou sonrient i divertida. 






Una petita planta de coeglossum viride a l'ombra d'una nigritella nigra que serà objecte de la pròxima entrada al bloc. Sempre cal estar atent i amb la ment oberta, com va ser el cas d'aquest dia, pujar a 1800 m  d'altitud per trobar les nigritella i tenir la sorpresa de quan enquadres a la càmera veure una petita planta que et molesta en l'enquadrament i resulta  , quan t'hi fixes millor  que tens una petita orquídia que no contaves trobar, i l'alegria és doble. 





4 comentaris:

  1. Ostres Albert em sorpren aquest coneiexment que tens d,una bona representació de les orquídies de casa nostra. Ets un pou de coneixement. una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment tots necessitem una afició distracció o com vulguem dir-li, la meva passió per la natura i la fotografía sol anar lligada de la ma i moltes vegades t'acava portant a descobrir i aprofundir en molts temes que abans no hi haguessis parat atenció,

      merci per passar, salut.

      Elimina
  2. Genial, ens mostres orquídees que ni de bon tros les coneixia (al menys jo).
    A l'hivern t'aborriras jajajaja o potser no, perquè segur que també hi ha orquídees d'hivern... apa, ja tens una missió si et ve de gust ;)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'hivern buscarem altres entreteniments, les últimes acaven al setembre,

      salut.

      Elimina