dissabte, 25 d’abril del 2015

SERAPIAS PARVIFLORA

Serapias Parviflora 

Avui parlarem d'una orquídia molt poc abundant a Catalunya, aquesta és la Serapias Parviflora, en català anomenada gallets.

Com que l'Eduard Marquès, autor del bloc Fotografia nocturna de l'Empordà, molt recomanble de donar-hi una ullada per les seves espectaculars  fotos nocturnes de paisatge i ara de macro, en una entrada anterior ens feia saber que les serapies ja començaven a esclatar, avui he aprofitat per donar-hi un tomb , i realment ja estan espectaculars tant les Lingua, que fare l'entrada més endavant com la parviflora.

Es una espècie molt bonica, d'uns colors molt vius, és molt agradable a la vista, ja que sobresurt per sobre de la resta de vegetació que l'envolta. És fàcil confondre-la amb la Serapias Lingua, la seva germana gran, molt més abundant a la nostra comarca i a tot Catalunya. 

Aquesta és una altra de les espectaculars espècies d'orquídies que podem trobar a l'Empordà. 












5 comentaris:

  1. Si que és fàcil de confondre, si. Jo hagués dit que es una Lingua.
    Ens fas 5 cèntims de en què es diferencien?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment son fàcils de confondre, les parviflora son més petites de 15 a 20 cm màxim , mentre que les lingua poden arrivar a 30 , inclús 50 cm, a part d'això generalment la lingua te un color més vermell "violaci" i la parviflora una mica més bru, el label de la parviflora tambés és una mica més petit i molt "cargolat" cap enrere , el label de la lingua és una mica més ample i normalment la lingua fa dos tons un vermell-violaci més intens i el label d'un color més clar, que pot anar del rosa pàlid al vermellos intens.

      merci per passar i salut.

      Elimina
  2. Guapes fotos Albert. I bona descripció, encara que els entesos, que no jo, diuen que no es poden confondre a que la callositat interior es totalment diferent. Haurem de mirar les guies. Salut i fins aviat !!

    ResponElimina
  3. L'última m'agrada, porto uns dies obsessionat amb els fons dels macros i aquest m'agrada molt!

    ResponElimina
  4. The Eight-Wheel Classic - TITIAN Arts
    The eight-wheel classic bicycle is available jancasino in six sizes. https://tricktactoe.com/ The Bicycle Wheel is a ford fusion titanium classic bicycle made in USA, but there are three https://sol.edu.kg/ variations in

    ResponElimina