dijous, 30 d’abril del 2015

ANACAMPTIS PYRAMIDALIS

Anacamptis Pyramidalis

Avui parlarem d'una orquídia molt abundant a casa nostra.  L'Anacamptis Pyramidalis, una planta que a casa nostra la podem trobar en molts llocs inclús en llocs bastant àrids i secs.

Molt a prop de casa a "La Garriga", un paisatge  molt característic de casa nostra on podem veure les restes de paret seca tan característiques i les barraques de la mateixa, restes del que va ser una zona cultivada plena en molts casos d'oliveres i vinya, que contiua a dia d'avui maravellant-me de l'esperit de aquella gent,  pagesos com jo, diem de professió o gent que tenia una petita finca o parcela per obtenir petites produccions per ajudar a l'economia familiar o a la propia subsitència.
 Avui un paratge "perdut" invadit per la vegetació descontrolada, i pels pins, un dels grans enemics del paisatge de casa nostra, que va quedar al descobert en el tràgic incendi que va assolar el nostre estimat Emporà. 
En aquest espai i viu aquesta planta que dona color als llistonars secs. Difícil de fotografiar pero molt aradable  a la vista en un entorn sec i àrid d'on sobresurt per donar-li color.






2 comentaris:

  1. Per mi es "la orquídea" perquè va ser la primera orquídea que vaig fotografiar la temporada passada.

    ResponElimina
  2. L'Anacamptis és una de les més maques que vaig veure l'any passat, Els exemplars grans i totalment oberts són espectaculars.
    Has aconseguit uns fons molt encertats i naturals.
    Salut!

    ResponElimina