dijous, 23 d’abril del 2015

ORCHIS PROVINCIALIS

Orchis Provincialis

Avui parlarem d'una bonica orquídia, no gaire abundant a Catalunya, però que tenim la sort de poder-ne disfrutar al nostre Empordà. Aquesta és l'Orchis provincialis, una planta que no sent exageradament gran, pot oscilar entre els 15 i els 35 cm aproximadament, podem trobar exemplars molt robusts , i d'altres molt més gràcils, amb les fulles tacades i d'un bonic color groc pàlid, que fa molt difícil de fotografiar.

Les imatges que acompanyen aquest entrada estan preses a l'Alt Empordà , en un boníc balcó , des d'on podem observar la magnífica plana Empordanesa. 








4 comentaris:

  1. Molt guapa la primera. Les S. parviflora estan esclatant a vora mar ;-)

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari i per passar, sempre m'hagrada buscar un punt artístic, a part del propiament descriptiu, haurem d'anar a fer una volta cap a marina doncs.

    ResponElimina
  3. Precioses y molt difícils de fotografiar y més si com tu dius a més del punt de vista botànic i d'identificació li vols donar un gir més i resaltar la bellesa estètica d'aquestes orquídees. Això es podría extrapolar a totes però aquestes encara són més difícils per ser grogues y per tant difícil d'obtenir una bona medició respectant ombres y llums.

    ResponElimina
  4. A veure si la setmana vinet puc anar a les del Tagamanent. No se si per les del Pení ja es tard...

    ResponElimina