dijous, 2 d’abril del 2015

OPHRYS TENTHREDINIFERA

Ophrys Tenthredinifera. 

Avui toca parlar d'una orquídia molt bonica amb uns colors most vistosos, aquesta és la ophrys tenthredinifera, una orquídia present a la nostra comarca , i que dona molt de joc fotogràficament, pels seus vistosos colors. 

Es fa en una varietat bastant amplia d'ambients, i avui us presento unes quantes imatges de la mateixa , juntament amb alguna raresa dintre la mateixa espècie. 

Espero que en disfruteu i recordeu  que si mirem a terra de tant en tant quan passegem pel nostre territori, segur que ens emportem alguna sorpresa interessant. 

I sobretot si alguna planta no la coneixem repectem-la,  la biodiversitat del nostre entorn és el més important. Un ramet de flors pot fer molt bonic en un pot durant un o dos dies, pero una planta en el medi pot fer molt bonic durant molts anys consecutis  i per molta gent. 


Ophrys Tenthredinifera
Algunes vegades tenim la sort de trobar un exemplar hipocromàtica, es a dir que no te color en les seves flors quedan de color " blanc " 

Ophrys Tenthredinifera hipocromàtcia
Es molt interessant saber que les orquídies cada una te esl seus pol.linitzadors aqui hi trobareu molta més informació per si us interessa. 

Ophrys Tenthredinifera amb el seu pol.linitzador
Ophrys Tenthredinifera
Ophrys Tenthredinifera
Grup d'Ohrys Tenthredinifera
Ophrys Tenthredinifera
Algunes vegades es produeixen malformacions. 

Ophrys Tenthredinifera malformació



5 comentaris:

  1. Ja veig que estas disfrutant com un nen. Me,n alegro!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un petit mon que et pot donar moltes alegries . Això es fotografia de micropaisatge . Salut

      Elimina
  2. Bona tarda Albert,

    M'agraden molt les teves fotografies, estem en el mateix camí ... Amb quina lent tires? No uses flaix,oi?


    Salut i enhorabona,


    Antoni

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Antoni per passar i pel compliment,
      Les fotogràfies estan fetes amb un 100 mm. conretament el Canon 100 2.8 IS , amb una Canon 5dmkIII , que al ser format complet, dona una profunditat de cam més reduida, que amb la 7D que feia servir abans, i que alguna vegada encara faig servir cosa que obliga a treballar una mica diferent.
      Personalment m'hagrada treballar amb llum natural, modelant-la amb un reflector i jugant amb algun reflector auxiliar, per acabar d'omplir les ombres.
      I a nivell estètic m'hagraden els fons molt difuminats i neutres, treballant amb diafragmes molt oberts, algunes vegades havent de sacrificar la nitidesa en alguna part de la flor, sobretot en apropaments més extrems, triant ocels , o label.
      Pero ultimanet m'estic decantant per fer "minipaisatges" més que l'apropament de la flor , fer la flor amb el seu ambient, el més net possible pero respectant , l'ambient en que viu la planta.

      salut

      Elimina
  3. Unes molt boniques imatges i una molt bona declaració d'intencions, solidaritat i respecte.
    Com no podria ser menys pronvinent d'un amant de la terra. Es nota que el regne vegetal és la teva passió (en especial orquídees però segur que no només).

    Salut!

    ResponElimina