diumenge, 5 d’abril del 2015

EL CEMENTIRI DE FIGUERES

El Cementiri de Figueres

La nit del Dissabte Sant l'Ajuntament de Figueres va organitzar una visita al cementiri, per descobrir el patrimoni del mateix. Amb uns guies de luxe, el biòleg Josep Maria Dacosta, la historiadora Mariona Seguranyes i el Doctor Narcís Bardalet. I Una il.luminació espectacular de Bruno Pérez.

Un lloc on no acostumem a anar a fer fotos tot i que és un dels meus projectes personals, fer fotos als diferents cementiris de la comarca, que haurà d'esperar potser quan hem jubili. 

La veritat és que va ser una visita realment interessant , tant pel que fa a coneixer el patrimoni artístic d'un conjunt tan singular, com per l'exposició i totes les anecdotes i curiositats que ens va explicar el Doctor Bardalet. 



Una de les curiositats que ens va explicar el Dr. Bardalet, és la presència dels Masons en el cementiri amb la gran quantita de triangles que representen aquest corrent, i cuirositats  .



Hi ha nínxols de tota mena on hi ha tot típus de gent enterrats, alguns com els assessinats a Figueres durant la guerra civil. 



El viatge a l'infinit que pot representar aquest camí de llum 


Una menció especial a l'autor de l'espectacular il.luminació que va voler fer a la seva família. 



El Dr. Bardalet explicant el nínxol on està enterrat el germà petit de Salvador Dalí que es deia igual que el geni Empordànes, cosa que marcà la seva personalitat i la seva Vida.  


Els detalls constructius de les tombes més antigues son realment espectaculars, i la lluna plena, que és l'encarregada de marcar la Setmana Santa fa de centinella de totes elles. 


Per acavar una imatge del encarregat de la il.luminació del cementiri,  la qual li dona un punt de vista especial, místic, acollidor, diferent ... o el que cada persona  pot interpretar de forma diferent, el Bruno Perez Junca de  lightsevents






4 comentaris:

  1. Fotos impactants. El fons nocturn reforça la bellesa de mausoleus i panteons, tal com es pot comprovar en les teves potents fotos. Gràcies Albert per publicar-les. M'han agradat molt. daco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Daco pels teus comentaris, realment un punt de vista molt diferent i interessant d'un espai, on no tenim la possibilitat d'entrar de nit i molt menys amb la il.luminació especial de les espelmes.

      Elimina
  2. Unes fotos d'una gran força i bellesa, són sensacionals. Felicitats Albert!

    ResponElimina
  3. Gràcies, Pilar, llàstima que no puguin captar l'emotivitat d'algunes explicacions, que trobo que va ser el millor de la jornada .

    salut.

    ResponElimina