diumenge, 6 de desembre del 2015

LEMUR " INDRI "

INDRI INDRI

Un dels majors atractius de Madagascar es la seva biodiversitat i probablement el major exponent d'aquesta son els lemurs. Els primats endèmics de l'illa. 

Començarem per l'Indri , ja que és el primer d'aquests que vàrem poder observar el primer dia en els boscos humits i primaris de Mantadia. Realment va ser molt  difícil de fotografiar-los sota una pluja insistent durant tot el dia però això va fer que poguessim captar-los en el seu hàbitat natural que per alguna cosa s'en diu "bosc plujós", el fet de poder gaudir d'aquests animals en un bosc primari, del qual en queden molt poques hectàrees en tot Madagascar, dificulta molt l'obtenció de bons resultats per l'altura i la densitat dels arbres però realment és una experiència impresionant gaudir d'un paisatge inalterat durant segles. 
Algunes vegades t'emportes alguna sorpresa, com pot ser a 20 metres d'altura fotografiar un indri en una branca on una orquídia epifita aprofita la humitat del bosc amb unes vistes impresionants sobre tota la vall. El següent dia que vàrem poder disfrutar d'aquests preciosos animals era al parc nacional d'Andasibe i tot i que les condicions de llum eren molt més dures vàrem poder gaudir-los desde molt més aprop.
Realment els moments més divertits eren poder veure com les cries de diferents edats jugaven amb els pares, s'alimentaven o simplement passejaven en el llom d'aquests. Però segurament un dels moment més emotius del viatge va ser quan vàrem poder gaudir dels crits dels Indris, desde sota mateix dels arbres en que ells estaven descansant a uns 10 o 15 metres d'altura. Tot i que ja els haviem sentit en dies anteriors a la llunyania, ja que aquests els utilitzen per avisar-se entre diferents grups o famílies quan hi ha algun perill, pertant és realment un so fort i penetrant.  El fet de sentir-los desde tant aprop és un moment màgic que vaig intentar captar amb el mòbil en un petit video de l'estat en que estavem els companys del viatge, tot i que la qualitat no es gaire bona crec que es un bon document i si més no un bon record. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada