dilluns, 4 de maig del 2015

LIMODORUM ABORTIVUM

Limodorum Abortivum

Avui toca parlar d'una orquídia d'alló més curiosa. Es tracta del Limodorum Abortivum, Una planta que creix en bona part del nostre territori. moltes vegades passa desaparcebuda al estar al mitg del bosc , sota les alzines i roures per exemple. 

Planta suposadament parasita, que com el seu nom indica moltes de les seves flors no arriben a obrir-se totatalment. 

Les imatges que us presento estan preses a la Garriga d'Avinyonet, en una zona fins fa poc enboscada que aquest any els propietaris han netejat, es veia algun exemplar al costat del camí, pero després inspeccionant la zona hi havia bastants més exemplars i alguna altra espècie , com algun epipactis, que anirem vigilant.  Realment és curiosa, el dia que els vaig veure per primer cop anavem amb bici amb la meva filla de 6 anys i quan els hi vaig ensenyar, el primer que va dir va ser: papa semblen "espargols liles " (com a bona Empordanesa), degut al seu extrany aspecte quan surt. 

Els seus colors son molt pujats, i contrasten amb el seu ambient normalment sec i aspre, cosa que crea un contrast amb un cert atractiu. 

Algunes imatges perquè hi dieu la vostra.









2 comentaris:

  1. Una orquídea ben curiosa, aquesta no la coneixia.

    Veig que això de pertànyer a l'AOC et prova i et motiva. Penso que tinc ja bastant clar que la part del macro que més t'agrada és la flora i concretament les orquídees amb les seves espècies, subespècies, rareses, malformacions...

    Tots comencem en fotografia, la majoria en natura en general i poc a poc cadascú va definint els seus interessos i el seu camí. Bona senyal.

    M'ha fet molta gràcia veure que en Ricard i tu heu coincidit amb la publicació avui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dani, realment trobar "algo" que et motivi en qualsevol afició es molt important i en fotografia tant o més , les Orquídies son un projecte, que et porta a alguna cosa més, coneixer i aprofundir en un tema concret cada vegada hem motiva més , inclus alguna vegada més que el fet fotogràfic. Això et porta a coneixer el nostre territori, moltes vegades el tenim prou abandonat.

      Referent al a coincidència amb en Ricard, no és que sigui molt extrany ja que m'he proposat anar publicant almenys les orquídies de la nostra zona a mida que van florinto o que les puc anar fotografiant i tots tenim la sort de viure al maravellos Empordà.

      salut.

      Elimina